• hét. ápr 22nd, 2024

Egy kis közösség nagy öröksége

Byfooldal

dec 9, 2022
A Nagykárolyi Magyar Görög Katolikus templom ikonosztáz ikonjai restaurálási folyamaton estek át. Ezekből az ikonokból nyílik kiállítás a nagykárolyi Károlyi -kastély Lovagtermében.
Kiállításra kerül a 12 apostolt ábrázoló, a 4 úgynevezett alapkép, a 4 evangélistát ábrázoló, és az Utolsó vacsorát bemutató remekmű amelyek mindegyike a XIX. században készült. A kiállításmegnyitón kulturális műsorral közreműködik a Rekettye Kulturális Egyesület, rövid ismertetőt tart a nagykárolyi görög katolikus egyházközösségről és a templomról Dr. Hágó Attila Nándor, valamint Bölöni Melinda restaurátor a restaurálási folyamatról fog rövid bemutatót tartani.
Az eseményen részvételi szándékukat jelezték a KÁMME (Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációért Alapítvány), a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetségének) képviselői, több egyházi személyiség Magyarországról, valamint városunk és megyénk közjogi méltóságai. A kiállítást megnyitja Nagyméltóságú Ft. Virgil Bercea, a Nagyváradi Görög Katolikus Egyházmegye püspöke.
A kiállításmegnyitóra mindenkit szeretettel várunk szombaton 2022. december 10. délelőtt 11 órára. A kiállításra és a megnyitóra a belépés ingyenes.
Palkát letölthető itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük